Folketingets Retsudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 20. april 2007

                                


Folketingets Retsudvalg har i skrivelse af 28. marts 2007 (ad L 133 - bilag 36) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 35:

 

Spørgsmål nr. 35:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 28/3-07 fra Kristoffer Rønde Møller, København V vedrørende L 133, jf. L 133 – bilag 36.”

 

Svar:

I forbindelse med besvarelsen af spørgsmålet har jeg rettet henvendelse til Indenrigs- og Sundhedsministeriet og bedt om bidrag til besvarelsen, idet Lov om Det Centrale Personregister hører under dette ministerium.

 

Jeg har modtaget Indenrigs- og Sundhedsministeriets bidrag, og jeg kan henholde mig til dette. Bidraget vedlægges i sin helhed.

 

Jeg skal endvidere gøre opmærksom på, at i den beskrevne situation – hvor der er fælles forældremyndighed, og hvor der ikke er truffet en bopælsafgørelse, og samværsforælderen blot meddeler, at barnet nu bor hos denne – vil den tidligere bopælsforælder kunne få retten til at træffe afgørelse om bopælen. Hvis retten bestemmer, at barnet skal have bopæl hos den tidligere bopælsforælder, vil der således kunne ske registrering heraf, jf. § 8, stk. 3 i CPR-loven. En bopælsafgørelse vil kunne tvangsfuldbyrdes efter retsplejelovens regler, jf. § 536 i L 134.

 

 

Carina Christensen

                                                                                      

 

                  /Charlotte Meibom