Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     110- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven, fusionsskatteloven og andre skattelove. (Skattefri omstrukturering af selskaber og justering af sambeskatningsreglerne).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer kommentar til henvendelse fra InvesteringsForeningsRådet, bilag  nr. 13 af 8. marts 2007.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar til henvendelse fra InvesteringsForeningsRÃ¥det (bilag 13)

Henvendelsen vedrører aktieavancebeskatningslovens §23, stk. 5. 5. pkt., om opgørelse af avancen på lagerbeskattede aktier og investeringsbeviser i investeringsselskaber. Avancen opgøres som udgangspunkt som forskellen mellem værdien ved årets udgang og værdien ved årets begyndelse. 5. pkt. handler om hvilken værdi, der skal anvendes i dette regnestykke.

I mit tidligere ændringsforslag til 2. behandling, der - i en netop afsendt skrivelse herfra - trækkes tilbage, foreslog jeg efter høring af InvesteringsForeningsRådet, at den værdi, der skal anvendes, når investeringsbeviser er  optaget til handel på en autoriseret handelsplads,  er handelsværdien.   Ellers anvendes tilbagekøbsværdien.

Nu oplyser InvesteringsForeningsRådet imidlertid, at denne afgrænsning ikke fuldt ud løser dets problem. Det skyldes, at en række større investeringsforeninger ikke noteres på autoriseret markedsplads.

Jeg har derfor fremsat et nyt ændringsforslag, hvorefter handelsværdien anvendes i alle tilfælde. I forslaget betegnes handelsværdien som markedskursen, og der er i bemærkningerne en udførlig forklaring på dette udtryk.

Herved imødekommes InvesteringsForeningsRådets ny henvendelse fuldt ud.