Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

EHO/ J.nr. 2006-3093

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 26. januar 2007

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 16. januar 2007 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 5 ad B 20.

 

­

 

Spørgsmål nr. 5:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvorfor forældre, der ønsker at give hjemmetræning og undervisning af handicappede børn i hjemmet, skal afvente en norsk undersøgelses resultat af andre metoder, end den der er godkendt i Danmark?”

 

 

Svar:

 

Jeg forstår spørgsmålet sådan, at der henvises til den dansk/norske undersøgelse af Doman og Family Hope Center metoderne og i den sammenhæng bliver spurgt om, hvorfor forældre, der træner efter andre metoder, skal afvente resultaterne af disse metoder.

 

Selv om der ikke er sat nogle begrænsninger i forsøgsordningen for, hvilke metoder forældre kan træne efter, har de anvendte metoder i forsøgsordningen hovedsageligt været Doman og Family Hope. Jeg har derfor vurderet, at det var nødvendigt at afvente resultaterne af træning efter disse metoder.

 

For god ordens skyld skal det bemærkes, at der ikke foregår en egentlig godkendelse af behandlingsmetoder i Danmark, jf. svar på spørgsmål nr. 7 og 8.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Karin Munk Petersen