Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

EHO/ J.nr. 2007-323

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato:

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 11. januar 2007 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 3 ad B 20

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 3:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 7. januar 2007 fra Hjernebarnet og Hjerneaktiv, jf. B 20 - bilag 3.”

 

 

Svar:

 

Foreningerne Hjernebarnet og Hjerneaktiv kommenterer i deres henvendelse DSI´s brev af 20. december 2006 om B 20.

 

De er enige med DSI i, at forældre til hjerneskadede børn har få muligheder for kvalificerede tilbud om træning og undervisning. Men de vil også med deres henvendelse præcisere nogle forhold bl.a. om dokumentation, forskningsprojektet om Doman og Family Hope Center metoderne og erfaringer med hjemmetræning, herunder at de ligesom DSI mener, at der skal etableres tilsyn med samtlige hjemmetræningsordninger.

 

I mit indlæg i forbindelse med drøftelsen af B 20 den 16. januar 2007 udtalte jeg, at forældrene skal have større indflydelse og mulighed for at kunne vælge mellem træningstilbuddene, herunder også en hjemmetræningsordning under supervision af fx ergoterapeuter, fysioterapeuter eller andre med et sundhedsfagligt ansvar og med et kommunalt tilsyn.

 

Men en hjemmetræningsordning skal ikke kun være baseret på sundhedsfaglige forsvarlige rammer. Et friere valg for forældrene skal indebære, at barnet har været igennem en faglig udredning i kommunen, som har vist, at barnet har behov for at blive visiteret til et træningstilbud, og at autoriserede fagpersoner kan stå inde for dette træningstilbud.

 

Et friere valg for forældre til at kunne vælge en hjemmetræningsordning skal således ikke alene være baseret på, at der er tilknyttet et kommunalt tilsyn.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Karin Ingemann