Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

EHO/ J.nr. 2007-278

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 24. januar 2007

 

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 9. januar 2007 følger hermed – i 5 eksemplarer – socialministerens svar på spørgsmål nr. 2 ad B 20

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 2:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 5. januar 2007 fra ABA-foreningen, jf. B 20 - bilag 2.”

 

 

Svar:

 

ABA-foreningen giver i deres henvendelse udtryk for, at de støtter intentionerne i B 20, bl.a. fordi forslaget vil understøtte forældres mulighed for aktivt at engagere sig i deres handicappede barns udvikling, og det vil skabe større mangfoldighed i udbuddet af trænings- og undervisningsmetoder til børn med autisme. Foreningen har dog også en række betænkeligheder, og de har derfor nogle forslag til, hvordan hjemmebaseret undervisning og træning kan kvalitetssikres.

 

Jeg er meget enig med foreningen i, at forældre skal have mulighed for aktivt at kunne engagere sig i deres barns udvikling. Jeg kan også langt hen ad vejen følge foreningens kommentarer om kvalitetssikring af hjemmebaseret undervisning og træning.

 

Det tværministerielle udvalgsarbejde skal netop have fokus på kvaliteten i undervisnings- og træningstilbuddene til børn med handicap og fokus på, hvordan forældrene kan blive inddraget mere aktivt og få mulighed for et friere valg, bl.a. til at vælge hjemmetræning under fagligt forsvarlige rammer, jf. svar på spørgsmål 1 til B 20.

 

 

 

Jeg kan i øvrigt henvise til mit indlæg den 16. januar 2007 om B 20.

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Karin Ingemann