Bilag til udenrigsministerens                                                                                                                                 Forsvarsudvalget

skrivelse af 21. maj 2007                                                                                                                                (B 161 – spørgsmål 3)

                                                                                                                                                                                                   (offentligt)

 

Spørgsmål nr. : 3

’Hvilke tiltag har regeringen planlagt i tilfælde af, at det ikke lykkes at finde (evt. udenlandske) bistandsorganisationer, som vil operere i den farlige Helmand provins?’

 

Svar:

Danmark lægger vægt på at arbejde gennem lokale strukturer – provinsadministrationen, lokalråd og shuraer – samt lokale NGOer. Der er allerede iværksat en række projekter. Og der er identificeret yderligere projekter, som kan iværksættes under de nuværende sikkerhedsforhold.

Det er ikke forudsat, at den danske bistand i Helmand skal gennemføres af danske NGOer – eller internationale. Men vi ser meget gerne et samarbejde om gennemførelsen af bistand, når organisationerne vurderer, at sikkerheden er i orden.

 

Â