Bilag til udenrigsministerens                                                                                                                                 Forsvarsudvalget

skrivelse af 21. maj 2007                                                                                                                                (B 161 – spørgsmål 2)

                                                                                                                                                                                                   (offentligt)

 

Spørgsmål nr. : 2

’Hvad er regeringens vurdering af følgerne for indsatsen for at tilbyde landebefolkningen i Helmand andre livsgrundlag end opium, at USA nu beskærer dette område med $30m ift. 2003 pga. manglende succes med deres projekter for alternative livsgrundlag?’

 

Svar:

Hverken det amerikanske udenrigsministerium (State Department) eller den amerikanske ambassade i Kabul kan bekræfte oplysningen om, at der skulle være sket en nedskæring af den amerikanske bistand til projekter for alternative livsgrundlag.

 

USA begyndte at afsætte finansielle midler til "alternative livelihoods projects" i 2005. Det afsatte beløb var da $185 mio. I 2006 faldt finansieringen til disse programmer til $121 mio. I 2007 ventes finansieringen for "alternative livelihoods" projekterne at stige til over $210 mio. 2007 bevillingen afventer i øjeblikket Kongressens endelige godkendelse.