Bilag til udenrigsministerens                                                                                                                                 Forsvarsudvalget

skrivelse af 25. maj 2007                                                                                                                              (B 161 – spørgsmål 18)

                                                                                                                                                                                                   (offentligt)

 

Spørgsmål nr. : 18

I forlængelse af ministerens svar på spørgsmål 3 bedes ministeren uddybe, hvilke projekter der allerede er iværksat i Helmand, hvilke yderligere projekter der er identificeret, som kan iværksættes, og de samlede udgifter herfor.

 

Svar:

Med hensyn til hvilke projekter, der allerede er igangsat, henvises til bilag 3 i Udenrigsministeriets publikation ”Styrkelse af engagementet i Afghanistan – Fokus på Helmand”, som er omdelt til alle Folketingets medlemmer d. 2. maj 2007. Bilaget er en opgørelse over de 36 projekter, som er iværksat i Helmand, heraf er 33 hurtigt gennemførlige projekter indenfor især infrastruktur og vandforsyning, mens 3 er mere langsigtede kapacitetsopbygningsprojekter. De samlede udgifter hertil udgør ca. 7,5 mio. kr.

I samarbejde med de afghanske myndigheder identificeres løbende nye projekter. Dels mindre projekter, der er sammenlignelige med dem, der er refereret ovenfor og som iværksættes med kort varsel, dels langsigtede indsatser. Der er identificeret flere nye langsigtede projekter, som iværksættes indenfor den nærmeste tid. Af disse kan nævnes et lærertræningskollegium og 3 nye skoler til en samlet pris af ca. 9 mio. kr.