Bilag til udenrigsministerens                                                                                                                                 Forsvarsudvalget

skrivelse af 25. maj 2007                                                                                                                              (B 161 – spørgsmål 12)

                                                                                                                                                                                                   (offentligt)

 

Spørgsmål nr. : 12

Ministeren bedes kommentere den kvindelige afghanske politiker Malaiai Joya udsagn om at ”her er intet demokrati, ingen sikkerhed og ingen rettigheder for kvinder…vores regering er den mest afskyelige og korrupte regering i verden,” som omtalt i Information den 23. maj 2007.

 

Svar:

Malalai Joya har som engageret politiker givet udtryk for sine synspunkter. De er en del af den demokratiske debat, der også foregår i Afghanistan, hvor retorikken i den politiske debat er anderledes end i Danmark.

Det er givet, at det unge demokrati skal rodfæstes, og at der fortsat er store udfordringer, når det gælder sikkerhed, bekæmpelse af korruption og kvinders rettigheder.