Trafikudvalget 2006-07
TRU Alm.del Bilag 361
Offentligt
363483_0001.png
363483_0002.png

Dansk opsumering af

"What the Congress Needs to Learn:

The Lost Art of the Capital Budget"

af Lyndon H. LaRouche, Jr.Publiceret i Executive Intelligence Review Jan. 12, 2007,vol. 34 nr. 2Lyndon LaRouche, den amerikanske økonom og tidligeredemokratiske præsidentkandidat, har skrevet en artikelhenvendt direkte til den amerikanske kongress, omfinansieringen af “uundværlige kapitalinvesteringer i defysiske betingelser for fremskridt.”Kongressen har glemt konceptet om kapitalbudgettet. Lobbyenfor budget balancering i den amerikanske kongress insistererpå at enhver dollar budgeteret til offentlige udgifter skalafbalanceres med aktuelle skatteindtægter. Denne fiksering,sammen med 68-generationens paradigmeskifte bort frateknologisk og videnskabelig fremskridt, har medført enruinerende økonomisk politik.

Kapitalbudgettet

Brugen af et kapitalbudget til at finsiere langsigtedestatslige infrastruktur projecter var standard-tænkning iUSA siden Lincoln administrationen i 1861 og frem tilafreguleringsbølgen under Carter administrationen.Den del af en investering som kan betragtes som forbrugt iløbet af et finansår er delen svarende til den del af eninvestering som er blevet fysisk opbrugt. Resten afinvesteringen er ikke en aktuel udgift. Derfor bør man ikkemedtælle alle udgifter for flerårige projekter i samme årsom projektet bliver godkendt.Der bør være en gevaldig stigning i kreditter udskrevet afden føderale regering, så det samlede beløb tildelt hvertkommende år langt overskrider beløbet opbrugt hvert år.Raten for stigningen i nationens samlede fysiske produktionskal overstige ansamlingen af den føderale gæld. Dette opnåsved at vælge projekter som vil medføre en forbedring af denfysiske produktionsøkonomi.Der bør være 1-2% rentesats på føderale lån gennem detnationale banksystem.Serviceøkonomien bør erstattes med en politik som øgerproduktiviteten i den fysiske produktion.
Offentlige investeringer i infrastruktur bør udgøre omkring50% af det nationale budget, med vægt på stimuleringen afvidenskabelig og teknologisk fremgang, som kan forøgearbejdskraften involveret i fysisk produktion.Der bør være en tilbagevenden til Rooseveltadministrationens New Deal principper.Internationalt argumenterer LaRouche for etableringen af etnyt internationalt Bretton Woods monetært system, oglangsigtede traktatlige aftale mellem nationer, særligt iEurasien, med økonomiske aftaler over 25-50 år, dækkendeover storstilede, langsigtede, infrastrukturelleinvesterings- og produktionsprogrammer.

Principper om fysisk økonomi

Det nationale mål burde være at fremme forøget produktion ogfysisk velstand pr. indbygger og pr. kvadratkilometer. Dettevil sige opfostring af videnskabelig og klassisk kulturelfremskridt i fællesskabets og den individuelle personsudvikling. Dette afhænger af opdagelsen af fundamentalevidenskabelige principper som kan hæve det produktivepotentiale. Fortjenester bør geninvesteres i nye teknologiersom kan forbedre produkter og produktivitet.Det er vigtigt at skabe et skift i produktivitet oglevestandard i hvert samfund ved at fremme infrastruktur,produktion, landbrug og forskning.Nationen forenes ved udviklingen af de fælles midler tilforbindelsen og koordinationen af samfundet i en dynamiskhelhed.Da videnskaben om dynamik er så vigtig for etableringen afet kapitalbudget er det en udfordring i fysisk videnskab,ikke bogføringsmetoder. LaRouche har en længere diskussionvedrørende spørgsmålet om videnskabelig metode.