Dato:            17. april 2007

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2007-12103-607

Sagsbeh.:   LDN

Fil-navn:       Dokument 4

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 406 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 22. marts 2007

 

Spørgsmål 406:

"Vil ministeren redegøre for, hvilke erfaringer om brugen af HPV-vaccine mod livmoderhalskræft man har i de øvrige europæiske lande?"

 

Svar:

Jeg har til brug for besvarelse af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen oplyser følgende:

 

”HPV-vaccine mod livmoderhalskræft er ny og har kun været anvendt nogle få måneder. Der er derfor heller ingen erfaringsopsamling vedr. brugen af vaccinen i de europæiske lande. (Vaccinen blev markedsført d. 23. oktober 2006 i Danmark, kort efter at den var godkendt i EU og af Lægemiddelstyrelsen.)

 

Det de europæiske lande overvejer, er hvordan vaccinen kan indgå i et offentligt forebyggelsesprogram. Sundhedsstyrelsen deltager i den forbindelse i to internationale møder i maj måned 2007 om HPV-vaccine og forebyggelse af livmoderhalskræft:

 

15-16. maj. Nordisk møde i Stockholm mellem den svenske Socialstyrelse, Sundhedsstyrelsen og det norske Folkehelseinstitut samt formentlig også repræsentanter fra Finland og Island. På mødet fremlægges resultater fra det danske og det norske MTV- arbejde, og der vil blive diskuteret policy-overvejelser for anvendelse af HPV-vaccinen. 

 

29-31. maj. WHO Regional Office for Europe, Copenhagen. Meeting of policy makers and programme managers on ‘Strengthening cervical cancer prevention in Europe’. Formålet med mødet er 1) at støtte medlemslandene i deres overvejelser om hvordan HPV-vaccinen bedst anvendes, 2) at diskutere WHO strategier og publikationer om forebyggelse af livmoderhalskræft og HPV-vacciner samt 3) at skabe et netværk af eksperter på området.”

 

Jeg kan henholde mig til Sundhedsstyrelsens oplysninger.