Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 479 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 28. september 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 479 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Kan ministeren oplyse, om politiet i forbindelse med sin eftersøgning efter bagmændene bag volden og hærværket på Nørrebro 6/9-07 har fundet personer af anden etnisk herkomst end dansk sammen med de autonome?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Københavns Politi, har bl.a. oplyst, at der i forbindelse med torsdagsdemonstrationen den 6. september 2007 arrangeret af det autonome miljø i protest mod rydningen af Ungdomshuset på et tidspunkt deltog op mod 3.000 personer. Demonstrationen var delt i flere grupper, der samledes på Rådhuspladsen.

 

Ved de efterfølgende kriminelle aktiviteter er det ikke politiets opfattelse, at der var et samspil imellem de autonome og grupper med personer af anden etnisk herkomst end dansk, men det fremgår af situationsmeldinger, at en gruppe af personer med anden etnisk herkomst end dansk benyttede anledningen til at lave uro i området omkring Blågårds Plads og Folkets Park i Stengade.”