Folketingets Retsudvalg
Christiansborg
1240 København K
Att.Udvalgsformand.
Hr.Peter Skaarup.
 
 
 
Afsender anmoder om at, denne sag behandles i retsudvalget.
 
18 august 2007
 
Sag.:Scandinavian Star, Spørgsmål til, og svar fra Justitsministeren.
 
I 2007 er der via Retsudvalget rejst en række, ca. 60. Spørgsmål til Justitsministeren, for belysning af Scandinavian Stars ejer og operatørforhold.
 
På 90 % af de spørgsmål som er stillet via retsudvalget i 2007 tillader Justitsministeren at undlade at svare på det som der spørges om.og i mindst 2 spørgsmål, udtaler hun at hun ikke vil give svar.
 
Hvorfor vil Justits og Statsministeren ikke sende en kopi af sagens dokumentation til Retsudvalget, Svaret er enkelt de har ikke noget at fremsende.
 
Henrik Johansen tog ansvaret, og som ejer og operatør af Scandinavian Star for ikke at miste andre investeringer i Seaescape milliøet i USA. og derved slap DFDS og Stena Line i Sverige for at komme i myndighedernes søgelys, som de reelle ejere og operatører, af skibet via datterselskabet Seaescape Cruises Ltd.og Seaescape Ltd.
 
Både Lene Espersen og Anders Fogh Rasmussen har vildledt folketinget, de har også bevist tilbageholdt oplysninger om skibets ejer og operatørforhold.
 
De har udtalt at der er bevis for, at Skibet var dansk ejet og drevet selv om der ikke er beviser.Det er vildledende oplysninger.
 
Derimod er der beviser for at Seaescape i USA ejede og drev Scandinavian Star d 7 april 1990, dette støttes af dokumentation og en dom fra Oslo Tingsret d 25 maj 2005 Lene Espersen ikke vil anderkende de 2 afsagte domme fra Oslo Tingsret og den norske landsret, selv om, der ved kongelig resulation af d 10 april 1990 blev aftalt, at fordelingen af sagen, deles mellem Norge Sverige og Danmark som en fælles sag.
 
Lene Espersen Politiet Stats og Rigsadvokaten forholder sig til, antagelser og tilbøjligheder, som det hedder i de seneste afgørelser.Men vi lever i et retssamfund jeg vil have dokumentationen lagt frem på bordet.
 
Retspåtegnede dokumenter.
 
Betalingsbilag, 
Skibsskøder.
Forsikringspolicer.
Finanseringsdokumenter.
 
Men i snart 18 år, er det lykkes danske myndigheder, at holde dette skjult for de folkevalgte på Christiansborg og offentligheden.
 
I den samme periode har jeg dokumenteret at Skibet ikke var dansk ejet eller drevet, og dokumenteret at danske myndigheder ikke, er i besidelse af den retspåtegnede dokumentation.
 
Både Højesteretsdommer Tore Schei som leder for det Scandinaviske granskningsudvalg efter Scandinavian Star Rigsadvokaten Henning Fode Statsadvokaten for København Karsten Hjort, den nu pensioneret retspresident for Sø og Handelsretten Frank Poulsen og den sidende Retspresident Jens Feilberg samt den ansvarlige politiefterforsker fra Frederiksberg Politi, har alle oplyst at der ikke, foreligger nogen dokumentation i sagen ej heller, dokumentation for betalt depositum, som ellers både Rigsadvokaten og Lene Espersen i flere omgange har udtalt.
 
Jeg vil gå så langt at jeg tør sige at både Lene Espersen og Rigsadvokaten begge er fyldt folketinget med usandheder om denne sag.og det må de tage ansvaret for.
 
Jeg må spørge Udvalgets formand, hvorfor ingen reagerer og handler på de svar som Justitsministeren fremkommer med er usandfærdige.med overfor Retsudvalget.
 
Skibets forsikringsassurandør Assuranceforeningen Skuld oplyste d 18 maj 2005 og igen d 6 august 2006 under retsbehandlinger i Oslo at, Seaescape Cruises Ltd var skibets ejer og operatør d 7 april 1990 og dette var en oplysning som danske myndigheder også havde kendskab til.Desudagtet forsvandt der under søforklaringen et dokument fra sagen, og tilsvarende, undlod Politimester Lemming på Frederiksberg Politi, at orientere anklagemyndigheden, altså Stats og Rigsadvokaten samt Justitsministeriet om, at Politiet d 7 august 1990 fik et dokumenteret bevis for at Henrik Johansen IKKE var skibets ejer og operatør d 7 april 1990.
 
Henrik Johansen var villig til at påtage sig ansvaret, og derfor, turde Politimesteren ikke gå ud med oplysningen om at den,politimæsige efterforskning havde slået fejl.
 
Dette betyder også, at Granskningsudvalget fik falske7beviste forkerte oplysninger, som også blev gengivet i udvalgets rapport i januar 1991.
 
Granskningsudvalget havde ikke mandat til at afhøre eller efterforske sagen dette fremgår af pkt 5 i rapporten.
 
De oplysninger som Granskningsudvalget har beskrevet og konkluderet udfra, stammer udelukkende fra Søforklaringen Politiet samt Henrik Johansen, altså ingen garanti for at oplysningerne er objektivt sande og efterprøvet.
 
Desudagtet har Justitsministeren Stats og Rigsadvokaten samt Politiet på Frederiksberg siden 1991 henvist til og fedtet ansvaret af på  NOU Granskningsudvalgets arbejde og rapport,samt på Sø og Handelsrettens behandling af Søforklaringen når der er rejst tvivl eller stillet spørgsmål.
 
Den nu pensioneret retspresident for Sø og Handelsretten Frank Poulsen og den sidende Retspresident Jens Feilberg, oplyser begge, at Scandinavian Stars ejer og operatørforhold, ikke var tema i søførklaringen,idet en søforklaring kun har til formål, at søge belyst omfanget af ulykken, samt mulig oversag til samme.
 
Frank Poulsen oplyser at ansvaret for den politimæsige efterforskning af ejer og operatøranavsret, var hos politimesteren på Frederiksbergs, så er vi tilbage, til de i sagen udeholdte eller bortmommene oplysninger dateret d 7 agust 1990 som beviste at Seaescape Cruises Ltd var skibets ejer og operatør d 7 april 1990.
 
Højesteretsdommer Tore Schei som leder for det Scandinaviske granskningsudvalg efter Scandinavian Star og den nu pensioneret retspresident for Sø og Handelsretten Frank Poulsen samt den sidende Retspresident i Sø-og Handelsretten Jens Feilberg er alle kede af, at dansk Politi herunder Stats og Rigsadvokaten samt Justitsministeriet, igen og igen senest d 13 Juli 2006 i en afgørelse fra Justitsministeriet henviser til oplysningerne i det Scandinaviske granskningsudvalgs Rapport NOU 1991 og til Søforklaringen, for ingen af disse har haft mandat, eller opgave til, at efterforske eller belyse skibets ejer og operatørforhold.
 
Både Tore Schei og Frank Poulsen samt Jens Feilberg påpeger at dette ansvar udelukkende beror hos Politiet på Frederiksberg og Justitsministeriet.
 
Spørgsmålet er om, Justitsministeren eller de ministre som har været siden 1990 har været bekendt med de faktiske oplysninger i sagen, eller om denne sag udelukkende er blevet blokeret, af embedsmandssystemet, dette må undersøges til bunds.
 
Jeg vil afkræve Retsudvalget følgende.
 
Dokumentationen lagt frem i Scandinavian Star sagen..
 
Retspåtegnede dokumenter.
 
Betalingsbilag betalt depositum i februar 1990 over 20 millioner dkr.
 
Banknota hvoraf det fremgår fra hvem til hvem betaling er sket, hvad betalingen dækker samt dato for betalingen.
 
Købsoption mellem Stena Line og Seaescape Cruises Ltd
 
Skibsskøder pålydende Seaescape Cruises Ltd og og fra d 1 april 1990 pålydende  det med adresse i danmark omtalte registrerede ejerselskab KS Scandinavian Star.
.
Forsikringspolicer udstedet til det med adresse i danmark omtalte registrerede ejerselskab KS Scandinavian Star.
 
Finanseringsdokumenter Mellem Seaescape Cruises Ltd og til det i danmark omtalte  og registrerede ejerselskab KS Scandinavian Star.
 
Lejeaftaler på skibet, efter 1 april 1990
 
Selskabesoplysninger og personoplysninger på Shipping Project Ltd i London, pr d 1 april 1990
 
Selskabesoplysninger og personoplysninger  KS Scandinavian Star co.Shipping Project Ltd London
 
Sea Lion Ltd Bahamas. som komplementar for KS-Scandinavian Star.
 
Selskabesoplysninger og personoplysninger Star Cruises Ltd Bahamas fra 1 januar 1990 til d 1 juli 1990
 
ALLE Selskabesoplysninger og personoplysninger  1984 til d 7 april 1990
Seaescape Cruises Ltd
Seaescape Ltd.
Seaescape Bahamas Ltd.
Marne Investment Ltd
Scandinavian Seaways Ltd (DFDS) fra 1983 til d 1 januar 2000
St.Thomas Cruises Ltd Bahamas.
 
 
Gældende for alle aktiviteter, i forbindelse med Scandinavian Stars ejer og operatørforhold, pr d 7 april 1990.
 
Jeg forventer, at retsudvalget denne gang og snart 18 år efter Scandinavian Star sagen blev behandlet kan tvinge Justitsministeren til at udlevere disse oplysninger, eller at Retsudvalget anmoder folketingets ombudsmand Gammeltoft Hansen at tage ansvar herfor.
 
Venlig Hilsen
Mike Axdal
Kjærsvej 106
4220 Korsør -Denmark
45-31225500-79370105
[email protected]