L 171 Forslag til lov om ændring af lov om offentlige betalinger m.v., lov om ændring af lov om bemyndigelse til optagelse af statslån, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v. samt lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension.

(Justering af Nemkontoordningen og reglerne om selvejende institutioners anvendelse af Statens Koncernbetalinger/Offentligt Betalingssystem).

Af: Finansminister Thor Pedersen (V)
Udvalg: Det Politisk-Økonomiske Udvalg
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 03-03-2006
1. behandlet / henvist til udvalg 22-03-2006
Betænkning afgivet 27-04-2006
2. behandlet/direkte til 3. behandling 04-05-2006
3. behandlet, vedtaget 09-05-2006
Ministerområde:
Finansministeriet
Resumé:
Formålet med loven er bl.a. at foretage nogle tekniske justeringer af reglerne for Nemkontoordningen og at præcisere bemyndigelsen om ordreafgivelse, så ordreafgivelse kommer til at foregå digitalt. Loven har endvidere til formål at justere reglerne om selvejende institutioners anvendelse af Statens KoncernBetalinger (SKB)/Offentligt Betalingssystem (OBS) på baggrund af kommunalreformen. Finansministeren bemyndiges til at fastsætte anvendelsen af SKB/OBS, og selvejende institutioner i statsligt regi forpligtes til at anvende SKB.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 100 stemmer.