Dato:            1. juni 2006

Kontor:         Valgkontoret

J.nr.:             2006-4000-12

Sagsbeh.:   ABP

Fil-navn:       lovforslag/valgkredse/udvalgspm/spm 21 svar

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 21 (L 222), som Folketingets Kommunaludvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 30. maj 2006

 

Spørgsmål 21:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 29. maj 2006 fra Utterslevhøj Grundejerforening, jf. L 222 - bilag 31."

 

Svar:

 

I henvendelsen fremsættes ønske over for Københavns overborgmester om, at et område øst for Hareskovvej og beliggende mellem Hyrdevangen og kommunegrænsen med ca. 400 husstande og ca. 1000 beboere fortsat skal høre til Brønshøj-Husum bydel frem for at blive flyttet til Bispebjerg bydel. Dette ønske må tilsvarende forstås som et ønske om, at det pågældende område flyttes fra Utterslevkredsen til Brønshøjkredsen.

 

Det oplyses i henvendelsen, at området indtil 1997 hørte til Bispebjerg bydel, men på grund af indsigelser fra beboerne i 1997 blev overført til Brønshøj bydel.

 

Københavns Kommunes Økonomiforvaltning har oplyst, at det område, hvor der er fremsat indsigelse mod den foreslåede bydelsinddeling i Københavns Kommune, svarer til rode 279, dvs. et område, der mod vest og syd begrænses af Hareskovvej, indtil denne krydser Hyrdevangen, mod syd og øst begrænses af Hyrdevangen, Hyrdevangens forlængelse og fra dennes udmunding i Folevadsvej en linje løbende langs vestsiden af Folevadsvej, idet dog ingen af siderne af Folevadsvej er omfattet, og mod nord begrænses af Mosesvinget, Horsebakken og kommunegrænsen til Gladsaxe Kommune. Den pågældende rode har pr. 3. oktober 2005 1.290 indbyggere, heraf 838 personer med dansk indfødsret, der er fyldt 18 år.

 

Københavns Kommunes Økonomiforvaltning har endvidere oplyst, at den pågældende rode, som efter den nuværende bydelsinddeling er en del af Brønshøj-Husum bydel, ifølge Økonomiudvalgets indstilling til ny bydelsinddeling, som er sat på dagsordenen for Borgerrepræsentationens møde den 1. juni 2006, var foreslået henført til Bispebjerg bydel for at bringe overensstemmelse mellem bydelsinddelingen og den i lovforslaget foreslåede inddeling af kommunen i opstillingskredse.

 

For at sikre hensynet til overensstemmelse mellem bydelsinddeling og nye opstillingskredse i København har Københavns Kommunes Økonomiforvaltning endelig oplyst, at formanden for Borgerrepræsentationen på grund af usikkerhed om, hvilken opstillingskreds området mellem Hyrdevangen, Hareskovvej og kommunegrænsen skal tilhøre ved behandling af sagen på Borgerrepræsentationens møde den 1. juni 2006, vil foreslå, at sagen udskydes til Borgerrepræsentationens møde den 14.-15. juni 2006.