Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

21. marts 2006

700-9

 

 


Det Energipolitiske Udvalg har i brev af 10. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål vedrørende L 156, som jeg hermed skal besvare.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 3:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 9. marts 2006 fra EUROHEAT & POWER, jf. L 156 - bilag 6.”

Svar:

Jeg er enig i, at fjernvarmeforsyning i mange tilfælde er en effektiv og miljøvenlig opvarmningsform. Udbygningen med fjernvarme kombineret med en øget anvendelse af kraftvarmeproduktion har medført en væsentlig forøgelse af effektiviteten i den samlede danske forsyning og distribution af energi til opvarmning.

Som det fremgår af den politiske aftale af 10. juni 2005 om den fremtidige energispareindsats er der - som et centralt element i en energistrategi, der tager de langsigtede energipolitiske udfordringer alvorligt - behov for en ambitiøs og dynamisk energispareindsats.

At fjernvarme i kombination med kraftvarmeproduktion er et effektivt forsyningssystem er imidlertid ikke i modstrid med ønsket om at gennemføre fornuftige og rentable besparelser hos forbrugerne. I overensstemmelse med den politiske aftale skal fjernvarmesektoren derfor også medvirke til gennemførelse af energibesparelser hos forbrugerne.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen