Dato:            18. april 2006

Kontor:         Valgkontoret

J.nr.:             2005-21000-3

Sagsbeh.:   DSI

Fil-navn:       udvalgsspørgsmål 21

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 21 (L 136), som Folketingets Kommunaludvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 31. marts 2006

 

Spørgsmål 21:

"Vil der være situationer, hvor reklameindtægten på en privat institution vil tilfalde kommunalbestyrelsen, jf. Familiestyrelsens bidrag i ministerens svar på spm. 11?"

 

Svar:

Familiestyrelsen har til brug for besvarelsen af spørgsmålet udtalt følgende:

 

”Af retssikkerhedslovens § 43, stk. 1, (bekendtgørelse nr. 847 af 8. september 2005 af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område) fremgår:

 

”Når en kommune eller en amtskommune betaler for at få udført opgaver efter den sociale lovgivning, skal myndigheden tage stilling til, hvorledes der skal forholdes med den formue, som kan opstå i denne forbindelse. Dette gælder dog ikke formue, som opstår i forbindelse med drift af privatinstitutioner efter § 11 a i lov om social service.”

 

Det er således med retsikkerhedslovens § 43, stk. 1, sidste pkt., fastslået, at privatinstitutioner efter servicelovens § 11 a kan optjene en formue, som den private leverandør selv råder over.

 

Det følger heraf, at der ikke vil være situationer, hvor reklameindtægten på en privatinstitution vil tilfalde kommunalbestyrelsen, medmindre den private leverandør måtte ønske det.”