Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 101) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Styrket evaluering og anvendelse af nationale test som pædagogisk redskab samt obligatoriske prøver m.v.) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 8. februar 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 7:

”Er lovforslaget blevet uaktuelt i forhold til folkeskoleforliget af 24. januar 2006, når der i bemærkningerne til § 1, nr. 18, henvises til, at den skriftlige underrettelse af forældrene skal ske ud fra en verbal profilbeskrivelse, mens det er fremgået, at der skal være en national præstationsprofil, som det enkelte testresultat kan holdes op imod?”

 

Svar:

Nej. Tilbagemeldingen fra testene vil ske i form af en verbal profil, hvor elevens standpunkt beskrives inden for de faglige områder, som testen inddrager. Men de enkelte elevers testresultater vil blive indplaceret på en trinskala, jf. bemærkningerne til lovforslagets § 1, nr. 6. Det er på baggrund heraf, at den i aftalen af 24. januar 2006 omtalte nationale præstationsprofil vil blive udarbejdet og landsgennemsnittet beregnet.

 

Præstationsprofilen/landsgennemsnittet vil i sagens natur være mindre nuanceret end den information, som forældrene modtager om deres barns testresultat. Til gengæld vil de parter, der med det ene eller det andet formål har adgang til testresultater, med landsgennemsnittet få et godt grundlag at bedømme præstationerne på.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Bertel Haarder