B 143 Forslag til folketingsbeslutning om voldsramte udenlandske kvinder.

Udvalg: Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
Samling: 2005-06
Status: Bortfaldet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 30-05-2006
Ministerområde:
Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration
Resumé:
Beslutningsforslaget gik ud på dels at få regeringen til snarest muligt at sikre en præcisering af retningslinjerne for meddelelse af en fornyet opholdstilladelse til kvinder, som forlod et voldeligt ægteskab, dels sikre bedre rettigheder for udenlandske kvinder, som kunne dokumentere, at de havde været udsat for vold i samlivet, og endelig at kvindens sikkerhed ved en tilbagevenden til hjemlandet indgik som et moment i vurderingen af ansøgninger om opholdstilladelse og forlængelse af opholdstilladelse.
Forslagsstillerne ønskede med forslaget at give udenlandske kvinder bedre beskyttelse mod vold i ægteskabet. Det fremgik af bemærkningerne til forslaget, at mange udenlandske kvinder var tvunget til at leve med volden, da konsekvenserne af at flytte fra den voldelige ægtemand kunne være værre, bl.a. fordi de kunne risikere at miste deres opholdstilladelse i Danmark og dermed blive udvist af landet.
Forslaget havde med få ændringer været fremsat to gange tidligere, senest som B 54 i folketingsåret 2004-05, 2. samling.