Dato:           

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-11033-53

Sagsbeh.:   TNE

Fil-navn:       Dokument 4

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 5 (B 41), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 6. marts 2006

 

Spørgsmål 5:

"Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at de praktiserende læger har den fornødne viden til at diagnosticere og viderehenvise gigtpatienter korrekt?"

 

Svar:

Jeg kan på grundlag af en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen oplyse, at der i regi af bl.a. Dansk Reumatologisk Selskab, Dansk Ortopædisk Selskab, Danske Fysioterapeuter samt på de enkelte behandlingssteder for gigtpatienter forefindes og udvikles kliniske retningslinier på gigtområdet. Sundhedsstyrelsen har desuden i regi af Sekretariatet for Referenceprogrammer igangsat et arbejde med udarbejdelse af et nationalt referenceprogram for knæartrose. Dette referenceprogram udarbejdes af en tværfaglig arbejdsgruppe bestående af bl.a. reumatologer, fysioterapeuter, ortopædkirurger og alment praktiserende læger.

 

Disse kliniske retningslinier m.v. indgår i grundlaget for de praktiserende lægers løbende efteruddannelse. Jeg har ikke aktuelle planer om, at de centrale sundhedsmyndigheder skal igangsætte supplerende initiativer på området.