Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 4 af 24. maj fra Folketingets Kommunaludvalg (B 12)

Text Box: Maj 2006

Spørgsmål nr. 4:

”I forlængelse af svaret på spørgsmål 2 bedes ministeren lave en ny be-regning for, hvor meget den enkelte (nye) kommune ville kunne nedsætte sin udskrivningsprocent, hvis kommunen kun beholdt halvdelen af mertil­skuddet fra staten og gav sine borgere (kommune)skattelettelser for den anden halvdel.”

 

 

Svar:

Jeg har til besvarelse af spørgsmålet indhentet følgende svar fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet:

 

”I svaret til spørgsmål nr. 2 var forudsat, at statens merudgift ved forhøjelsen af refusionssatsen til 100 procent beregnet til i alt ca. 27,3 mia. kr. for halvdelens vedkommende – i alt 13,6 mia. kr. – finansieres ved regulering af det generelle tilskud til kommunerne. For kommunerne under ét indebærer dette en skattenedsættelse på 1,87 skattepoint.

 

I søjle 5 i tabellen til svaret på spørgsmål 2 er vist den enkelte kommunes samlede gevinst ved en sådan omlægning, og i søjle 6 er vist den procent-vise ændring i forhold til beskatningsgrundlaget.

 

Spørgsmål 4 forstås således, at der ønskes en beregning, hvor halvdelen af den enkelte kommunes gevinst gives som skattelettelser til kommunens borgere.

 

Det vil i givet fald være halvdelen af den beregnede gevinst for den enkelte kommune vist i søjle 6 i tabellen til svaret til spørgsmål nr. 2.”

 

Jeg kan henholde mig til svaret fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet.