Folketinget,Christiansborg

1240 København k

 

att. Retsudvalget.

 

Vedr. Scandinavian Star- behandling i udvalget d. 17 aug.06

 

8. august 06

 

Kære Retsudvalg.

 

Mit navn er Lise Møller Pedersen, og jeg er en af de heldige overlevende fra Scandinavian Star.

 

Selv efter 16 år kan jeg få det dårligt over, at de nye oplysninger, som Mike Axdal har forelagt jer,IKKE bliver undersøgt nærmere, og at de, som er skyldige, ikke bliver straffet. Hvordan kan sådanne mennesker sove om natten- og hvordan kan myndighederne? De er efter mening lige så skyldige, som dem der satte ild til skibet. Hvad er det for et retsamfund, vi lever i ? TÆNK hvis det var jer og jeres pårørende, som havde været ombord! Det er totalt meningsløst, at pengegriske mennesker kan slippe så billigt, når det går ud over så mange mennesker.

 

Hvordan KAN politiet i min afhøringsrapport skrive et navn, som jeg aldrig har nævnt? Jeg måtte kontakte Mike Axdal for at hører, hvem vedkommende var. Med den viden, at politiet har puttet et navn ind, hvordan kan jeg så have tillid til myndighederne?

 

Jeg håber inderligt, at I vil genåbne sagen og lade en undersøgelseskommision undersøge katastrofen tilbunds. Kun derved kan de nye oplysninger blive taget i betragning, de rette blive straffet, og jeg genvinde min tro på retsamfundet.

 

PS. Jeg ønsker, at alle i retsudvalget får en kopi af denne skrivelse.

 

Med Venlig Hilsen

 

Lise Møller Pedersen

Agtrup Midtskovvej 28

6091 Sdr. Bjert