Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri

København, den 9. oktober 2006

Sag: 1874/237412

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 26. september 2006 (FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 490:

 

"Vil ministeren oplyse, hvilke fiskerikontrolressourcer der har været anvendt år for år de seneste fem år, for at afsløre det åbenbart ulovlige garnfiskeri der foregår ved å-udløb i fjorde og langs kyster samt hvilke ressourcer der vil blive anvendt hertil i 2006?"

 

Svar:

 

Fiskeridirektoratet har oplyst overfor mig, at direktoratet ikke registrerer i en så detaljeret grad, at det er muligt at redegøre for, hvilke fiskerikontrolressourcer der har været anvendt år for år de seneste fem år, for at afsløre ulovligt garnfiskeri ved å-udløb i fjorde og langs kyster.

 

Fiskeridirektoratet kan dog oplyse, at man de seneste fem år har anvendt mellem ca. 10 – 12 mio. kr. årligt til den direkte kontrolanvendelse i relation til det rekreative fiskeri, havbrug, opdræt og omplantning af muslinger, tilsyn med udsætninger og kontrol med fiskepassager og afgitring.

 

Fiskeridirektoratet har oplyst vedr. 2006, at det direkte ressourceforbrug på disse områder forventes at blive noget mindre. Til gengæld forventes der en bedre kontroleffekt, jf. i øvrigt min besvarelse af spm. nr. 489.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

                                                                                              

 

 

/Mogens Kjørup