Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri

København, den

Sag: 1874/239730

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 25. september 2006 (FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 488:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. september 2006 fra Danmarks Sportsfiskerforbund vedrørende kontrollen med det rekreative fiskeri – herunder især ulovligt garnfiskeri, jf. FLF alm. del – bilag 649.”

 

Svar:

 

Jeg er glad for, at Danmarks Sportsfiskerforbund i forbindelse med høringen omkring lov om ændring af Fiskeriloven kan tilslutte sig sigtet med de skærpelser af sanktionerne inden for det rekreative fiskeri, der er lagt op til.

 

Jeg har også med glæde noteret Danmarks Sportsfiskerforbunds aktive deltagelse i Følgegruppen i forbindelse med arbejdet med Fiskeridirektoratets fremtidige kontrolstrategi på det rekreative område. Det er bl.a. planen, at den hidtidige fokusering på problemområder – såkaldte ”hot-spot-områder” – blive væsentligt forøget, bl.a. i samarbejde med Danmarks Sportsfiskerforbund.

 

Det er vigtigt at sikre fiskerikontrollen størst mulig fleksibilitet, således at kontrolindsatsen kan flyttes derhen, hvor behovet er størst. Derfor skal kontrollen koordineres, prioriteres og styrkes efter en samlet overordnet plan – og med øget fokus på kontrollens præventive effekt.

 

Som jeg har gjort opmærksom på i min korrespondance med Danmarks Sportsfiskerforbund påpegede en budgetanalyse gennemført i maj 2005, at arbejdet i Fiskeridirektoratet kan tilrettelægges bedre.

 

Analysens konklusioner er grundlaget for det bevillingsforløb og den lønsumsudvikling, der kan aflæses i finansloven for 2006 og i finanslovsforslaget for 2007.

 

I brevet fra Danmarks Sportsfiskerforbund nævnes, at der vil ske en reduktion på 42 årsværk frem til 2009. Hertil kan jeg oplyse, at der på finansloven for 2006 er et budgetteret med et årsværksfald i perioden 2006-2009 på 42 årsværk. Foranlediget af ændringer i medarbejderstyrkens alderssammensætning mv. kan prisen pr. årsværk reduceres i 2007. Med den givne udvikling i lønsumsbevillingen budgetteres der derfor på finanslovsforslaget for 2007 med et fald på 34 årsværk i perioden 2006-2009.

 

Det er klart, at Fiskeridirektoratets lønsumsudvikling stiller store krav til direktoratet om at forny sig, så vi fortsat får service og kontrol på et tilfredsstillende niveau.

 

Direktoratet er derfor nu i fuld gang med en gennemgribende omlægning af direktoratets organisation og arbejdsgange.

 

Ambitionen er, at effekten og kvaliteten af direktoratets arbejde øges i forhold til de ressourcer, der er tilført området. Det gælder kontrollen såvel som den service, der i øvrigt ydes erhvervet.

 

Jeg kan i øvrigt henvise til mine svar på spørgsmål 441, spørgsmål 484 og spørgsmål 489.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

                                                                                              

 

 

/Mogens Kjørup