Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 1750

3. juli 2006

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 8. juni 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 386: 

 

Spørgsmål 386:

”Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af FLF alm. del – samrådsspm. BM om besparelser på kødkontrollen den 7. juni 2006 oplyse, om Fødevarestyrelsen ville have pligt til at korrigere en fejlagtig opfattelse hos Danske Slagterier om, at der var en aftale om besparelser på kødkontrollen?”

 

Svar:

Som jeg redegjorde for ved samrådet den 7. juni 2006, havde jeg i begyndelsen af året et indledende møde med Danske Slagterier, hvor jeg fastlagde rammerne for de efterfølgende drøftelser mellem slagteribranchen og Fødevarestyrelsen om effektivisering og kvalitetsudvikling af kødkontrollen. Det lå helt klart, at der i disse rammer ikke indgik en aftale om konkrete besparelser på kødkontrollen.

 

Fødevarestyrelsen har bekræftet, at styrelsen ikke har indgået nogen aftale med Danske Slagterier om besparelser i kødkontrollen, og at man over for ledelsen i Danske Slagterier gennem hele forløbet har afvist aftaler om konkrete besparelser.

 

 

 

Lars Barfoed

 

                                                                        /Lars Jensen