Stormgade 2-6 1470 København K T 33 95 13 10 F 33 95 13 11 www.minff.dk [email protected] Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 24. februar 2006 Sagsnr.: 432-49 Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 8. februar 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følg ende spørgsmål 194:   Spørgsmål 194: ”Det Økologiske Råd har for nylig påpeget, at der er sket en stigning i antallet af fund af pesticidrester i frugt og grønt. Kan ministeren i den forbindelse oplyse, om der også er påvist pesticidrester i økol o- gisk frugt og grønt, og i hvor mange af de undersøgte prøver, der er pesticidrester?” Svar: Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig: ”I perioden 1999 -2004 er der konstateret pesticidrester i gennemsnitligt  3,7 % af prøverne. En opg ø- relse over de enkelte år fremgår af følgende tabel: Økologisk frugt og grønt 1999 2000 2001 2002 2003 2004 Gennemsnit I alt økolog i- ske frugt og grønt 3,1 % 2,9 % 2,7% 2,8% 3,1 % 8,9% 3,7 % Der er som regel tale om fund af lave restindhold af pesticider i økologisk frugt og grønt, og der var kun i ét tilfælde tale om overskridelse af maksimalgrænseværdien. Generelt er det ikke tilladt at a n- vende pesticider i den økolog iske produktion. Et restindhold er ikke nødvendig vis ensbetydende med, at der er sket en overtrædelse af reglerne, idet der skelnes mellem bevidst anve  ndelse af pesticidet, og utilsigtet indhold stammende fra baggrundsforureninger, vindspredning fra nabomarker etc.” Lars Barfoed         /Thomas Elvensø