Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 28. februar 2006

 

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 437-17


 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 3. februar 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 190: 

 

Spørgsmål 190:

”Vil ministeren oplyse, om han er enig i de synspunkter, der blev fremført på samrådet den 1. februar  2006 om rapporten fra Det Veterinære Sundhedsråd, jf. samrådsspørgsmål Ø om, at konklusionen var skrevet før rapporten, og at der ingen saglig sammenhæng var mellem rapportens indhold og statistikker og dens konklusion?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har rettet henvendelse til Det Veterinære Sundhedsråd med anmodning om bidrag til besvarelse af spørgsmålet, idet det er Rådet, der har udarbejdet beretningen. Rådet har oplyst følgende:

 

”Rådet forstår spørgsmålet således, at der med ”Konklusionen” menes Rådets tema i årsberetningen for 2003 ”Masseproduktion i husdyrbruget fritager ikke for ansvar for det enkelte dyr” og med ”Rapporten” menes de i årsberetningen refererede sager fra 2003.

 

Rådets tema tager ikke alene udgangspunkt i de i årsberetningen refererede sager, men tillige i andre veterinærfaglige problemstillinger, som Rådet træffer i forbindelse med rådsarbejdet. Rådet har således ikke lagt et egentligt statistisk materiale til grund.

 

Rådets tema er skrevet efter, at den øvrige del af årsberetningen er samlet og gennemgået af Rådet.”

 

Fødevarestyrelsen har oplyst, at man ikke har yderligere bemærkninger.

 

Jeg  henholder mig til Fødevarestyrelsens svar og skal endvidere henvise til mit svar på spørgsmål 193.

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                                     /Thomas Elvensø