Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri

København, den 15. marts 2006

Sag: 1874/183707

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 26. januar 2006 (FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

 

Spørgsmål 185:

 

”Vil ministeren indføre et klippekort, således at tre klip for overtrædelse af reglerne om garnfiskeri medfører, at den pågældende person mister retten til at deltage i garnfiskeri?”

 

 

Svar:

 

Jeg har på baggrund af de rejste problemstillinger vedrørende kontrollen med det rekreative fiskeri bedt Fiskeridirektoratet vurdere hvorledes kontrollen med dette fiskeri kan forbedres. Fiskeridirektoratet har igangsat arbejdet, som vil omfatte drøftelser med bl.a. Danmarks Sportsfiskerforbund med henblik på at opnå en fælles forståelse om den mest effektive kontrolstrategi.

 

Jeg forventer at fremsætte forslag til en ændring af fiskeriloven i begyndelsen af Folketingets næste samling 2006/2007. Jeg vil i den forbindelse vurdere om det vil være hensigtsmæssigt, at indføre en hjemmel, der gør det muligt at nægte personer adgang til at deltage i fritidsfiskeriet gennem en klippekortordning.

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

                                                                                              

 

 

/Mogens Schou