L 60 Forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet og lov om kommunale valg.

(Adgang til benyttelse af elektroniske valglister og elektroniske brevstemmeprotokoller, opgørelse af personlige stemmer for hvert afstemningsområde, elektronisk indsendelse af valgbøger til indenrigs- og sundhedsministeren m.v.).

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Udvalg: Kommunaludvalget
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 23-02-2005
1. behandlet / henvist til udvalg 03-03-2005
Betænkning afgivet 31-03-2005
2. behandlet/direkte til 3. behandling 12-04-2005
3. behandlet, vedtaget 21-04-2005
Ministerområde:
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Resumé:
Med loven får kommunerne mulighed for at bruge elektroniske valglister og elektronisk brevstemmeprotokol ved kommunalvalg, folketingsvalg og europaparlamentsvalg. Loven indfører endvidere krav om, at der ved fintællingen ved folketingsvalg og europaparlamentsvalg skal ske en opgørelse af antallet af personstemmer og antallet af parti- og listestemmer for hvert parti eller kandidat på afstemningsniveau og ikke kun fordelingen for opstillingskredsen. Der bliver endvidere åbnet mulighed for forsøg med elektronisk stemmeafgivning på afstemningsstederne.

Baggrund:

Baggrunden for lovforslaget var en henvendelse fra Københavns, Frederiksberg, Aalborg, Odense, Glostrup og Høje-Taastrup Kommuner. Kommunerne ønskede en større mulighed for, at bl.a. valgdagen kunne forløbe mere smidigt.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 116 stemmer.