L 6 Forslag til lov om ændring af jordfordelingsloven, landdistriktsstøtteloven, lov om drift af landbrugsjorder og forskellige andre love på Fødevareministeriets område.

(Udmøntning af kommunalreformen, for så vidt angår miljøvenlige jordbrugsforanstaltninger, samt konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen).

Af: Fødevareminister Hans Christian Schmidt (V)
Udvalg: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 24-02-2005
1. behandlet / henvist til udvalg 18-03-2005
Betænkning afgivet 01-06-2005
2. behandlet/direkte til 3. behandling 09-06-2005
Ændringsforslag uden for betænkning afgivet 15-06-2005
3. behandlet, vedtaget 16-06-2005
Ministerområde:
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Resumé:
Loven ændrer en række love, som vedrører opgavevaretagelsen i kommunerne og regionsrådene m.v. Det kan særlig nævnes, at loven indebærer en ændring af administrationen af tilskudsordningen miljøvenlige jordbrugsforanstaltninger (MVJ), hvorefter en del af administrationen primært placeres hos staten. Det kan tillige nævnes, at landdistriktsstøtteloven er ændret, således at den del af administrationen af den såkaldte artikel 33-ordning, der vedrører fremme af tilpasningen og udviklingen af landdistrikterne, fremover varetages af de kommende regioner.

Baggrund:

Lovforslaget var en del af den lovgivningsmæssige gennemførelse af kommunalreformen. Lovændringen vedrørende miljøvenlige jordbrugsforanstaltninger fremgik af regeringens aftale med Dansk Folkeparti fra juni 2004 om strukturreformen, mens de øvrige lovændringer var konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 60 stemmer (V, DF og KF) mod 47 (S, RV, SF og EL).