L 148 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Forenkling af reglerne om begrænset skattepligt m.v. og anpartsreglerne).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 06-04-2005
1. behandlet / henvist til udvalg 20-04-2005
Betænkning afgivet 11-05-2005
2. behandlet/direkte til 3. behandling 26-05-2005
Ændringsforslag uden for tillægsbetænkning afgivet 30-05-2005
3. behandlet, vedtaget 31-05-2005
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven indeholder følgende fire elementer:
- Forenkling og modernisering af reglerne for begrænset skattepligt for fysiske personer. Der foretages herudover tre stramninger i reglerne om begrænset skattepligt for fysiske personer som led i regeringens bestræbelser på at lukke huller i skattelovgivningen.
- Forenkling af reglerne for visse passive ejere i virksomheder, der udlejer afskrivningsberettiget fast ejendom efter personskattelovens § 4.
- Udvidelse af grænsegængerreglerne i kildeskattelovens §§ 5 A-D til også at omfatte personer, der bor i udlandet og modtager efterløn m.v. fra Danmark.
- En præcisering af lempelsesbestemmelsen i ligningslovens § 33 A for lønindkomst ved arbejde i udlandet for den danske stat eller anden dansk myndighed.

Baggrund:

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at formålet med lovforslaget var at forenkle og modernisere reglerne om begrænset skattepligt for fysiske personer og at forenkle visse regler for personers investeringer i anparter.
Det fremgik ligeledes af bemærkningerne, at lovforslaget derudover var et led i regeringens bestræbelser på at fjerne uhensigtsmæssige konsekvenser og huller i den gældende skattelovgivning.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 101 stemmer (V, S, DF, KF og RV) mod 9 (SF og EL).