Side 1 Skatteministeriet J.nr.  2005-311-0077 Den Til Folketingets Skatteudvalg L   95- Forslag til Lov om ændring af tonnageskatteloven (Gennemførelse af ænd- rede EU-retningslinier for statsstøtte til søtransportsektoren). Hermed fremsendes i 5 eksemplarer et ændringsforslag, som jeg ønsker at fremsætte til 3. behandling af lovforslaget (L 95).. Kristian Jensen /  Kirsten Hvelplund
Side 2 Ændringsforslag til 3. behandling af Forslag til lov om ændring af tonnageskatteloven (Gennemførelse af ændrede EU-retningslinier for statsstøtte til søtransportsek- toren) Til § 1 1)    I den under nr. 6 foreslåede  § 21 a affattes stk. 4 således: Stk. 4. § 9, §§ 12-17, § 18, stk. 2 og 3, og §§ 19-20 finder tilsvarende anvendelse.” [Opfølgning på vedtagelsen af L 125, folketingsåret 2004  -05, 2. samling.] Bemærkninger Ved lovforslaget foreslås, at der indføres regler i tonnageskatteloven om operatørse l- skaber, der er parallelle med de regler, der gælder for rederier. Det foreslås i den fo r- bindelse, at en række bestemmelser, der gælder for rederier, skal finde tilsvarende an- vendelse for operatørselskaber. Ved ændringsforslaget foreslås, at tonnageskattelovens § 18, stk. 2 og 3, der vedrøre r rederier, (også) skal finde tilsvarende anvendelse for operatørselskaber. § 18, stk. 2 og 3, er indsat i tonnageskatteloven ved vedtagelsen af L 125, folketingsåret 2004-05, 2. samling. § 18, stk. 2, indfører hjemmel til medregning af fortjeneste eller tab ved afståelse eller opgivelse af retten i henhold til en kontrakt om levering af et skib eller andet driftsmid- del, der helt eller delvis skal omfattes af tonnageskatteordningen, ved opgørelsen af re- deriets skattepligtige indkomst for det indkomstår,  hvori salget sker. § 18, stk. 3, indfører hjemmel til medregning af fortjeneste eller tab ved afhændelse af et skib eller et driftsmiddel, der helt eller delvis skal omfattes af tonnageskatteordnin- gen, men som endnu ikke er færdiggjort i et sådant omfang,  at det kan indgå i rederiets drift. I de almindelige bemærkninger til L 125, folketingsåret 2004 -05, 2. samling, afsnit 3.2. om tonnageskatteloven, anføres:
Side 3 ”Det er tanken, at disse bestemmelser skal finde tilsvarende anvendelse for operatørsel- skaber, der vælger at anvende tonnageskatteordningen, jf. forslaget om ændring af ton- nageskatteloven (Gennemførelse af ændrede EU-retningslinier for statsstøtte til søtrans- portsektoren) (L 95, folketingsåret 2004 -05, 2. samling). Der vil blive fremsat ændringsforslag herom.” Nærværende ændringsforslag skal ses på denne baggrund.