Folketinget — Det Politisk-Økonomiske Udvalg Christiansborg, den 4. marts 2005 Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Bilag vedrørende kommunalreformen I forlængelse af beslutning taget under udvalgsmødet den 3. marts 2005, om omdeling af bilag på lovforslag vedrørende kommunalreformen, vedlægges føl- gende oversigt. Oversigten viser samtlige lovforslag, der vedrører kommunalreformen – fordelt på udvalg.   I bedes påføre navn, sætte kryds ud for det/de lovforslag der ønskes bilag fra og returnere oversigten til Sevgül Sabedinovski, Parlamentarisk Afdeling, 3. ud- valgssekretariat, senest fredag den 11. marts 2005. Med venlig hilsen Anne Wallberg, sekretariatschef.
- 2 - Oversigt over lovforslag vedrørende kommunalreformen NAVN Undertegnede ønsker bilag fra følgende lovforslag: KOU L 68 forslag til lov om revision af den kommunale inddeling. (Af indenrigs- og sundheds- ministeren) L 69 forslag til lov om forpligtende kommunale samarbejder. (Af indenrigs- og sund- hedsministeren) L 65 forslag til lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab. (Af indenrigs- og sundhedsministe- ren) L 71 forslag til lov om regionernes finansiering. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 67 forslag til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalre- formen. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 72 forslag til lov om kommunale borgerservicecentre. (Af indenrigs- og sundhedsmini- steren) L 66 forslag til lov om ændring af lov om Begunstigelser for en Kreditforening af Kommu- ner i Danmark. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 70 forslag til lov om regional statsforvaltning. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 76 forslag til lov om et evalueringsinstitut for kommuner m.v. (Af indenrigs- og sund- hedsministeren)
- 3 - SUU L 74 forslag til Sundhedsloven. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 73 forslag til lov om ændring af forskellige love på sundhedsområdet og visse andre om- råder. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af indenrigs- og sund- hedsministeren) L 75 forslag til lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (Af inden- rigs- og sundhedsministeren) SAU L 110 forslag til Skatteforvaltningsloven (Af skatteministeren) L 111 forslag til lov om ændring af en række love som følge af skatteforvaltningsloven. (Navnlig konsekvensændringer som følge af kommunalreformen). (Af skatteministeren) L 112 forslag til lov om opkrævning og inddrivelse af visse fordringer. (Af skatteministe- ren) L 113 forslag til lov om ændring af forskellige love. (Konsekvensændringer som følge af lov om opkrævning og inddrivelse af visse fordringer - samlingen af inddrivelsen i Skat- teministeriet). (Af skatteministeren) ERU L 47 forslag til lov om erhvervsfremme. (Af økonomi- og erhvervsministeren) BOU L 46 forslag til lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, lov om kommu- ners og amtskommuners samarbejde med aktieselskaber m.v., konkurrenceloven og lov om stormflod og stormfald. (Udmøntning af kommunalreformen med henblik på præcise- ring af adressebetegnelser m.v.). (Af økonomi- og erhvervsministeren)
- 4 - L 40 forslag til lov om ændring af lov om almene boliger samt støttede private andelsboli- ger m.v., lov om fremme af privat udlejningsbyggeri og forskellige andre love. (Konse- kvensrettelser på boligområdet som følge af kommunalreformen). (Af socialministeren) KUU L 50 forslag til lov om ændring af teaterloven. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår teaterområdet). (Af kulturministeren)   L 51 forslag til lov om ændring af musikloven. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår musikområdet). (Af kulturministeren) L 52 forslag til lov om ændring af museumsloven, bygningsfredningsloven og lov om fol- kekirkens kirkebygninger og kirkegårde og om ophævelse af lov om regionale faglige kul- turmiljøråd. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår museumsområdet m.v.). (Af kulturministeren) L 53 forslag til lov om ændring af en række love på kulturområdet. (Udmøntning af kom- munalreformen på kulturområdet). (Af kulturministeren) EPU   L 85 forslag til lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget, lov om Elsparefonden og lov om fremme af energi- og vandbesparelser i bygninger. (Konsekvens- rettelser som følge af kommunalreformen). (Af trafik- og energiministeren) TRU L 83 forslag til lov om trafikselskaber. (Af trafik- og energiministeren) L 84 forslag til lov om ændring af lov om offentlige veje, lov om private fællesveje, lov om grundejerbidrag til offentlige veje, lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje samt lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår vej- og ekspropriationslovgivningen). (Af trafik- og energiministeren)
- 5 - L 82 forslag til lov om ændring af lov om kystbeskyttelse, forskellige love om digeanlæg, lov om havne, lov om luftfart og lov om færgefart. (Konsekvensrettelser af kommunalre- formen). (Af trafik- og energiministeren) FLF L 6  forslag til lov om ændring af jordfordelingsloven, landdistriksstøtteloven, lov om drift af landbrugsjorder og forskellige andre love på Fødevareministeries område. (Udmønt- ning af kommunalreformen for så vidt angår miljøvenlige jordbrugsforanstaltninger samt konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af fødevareministeren) REU L 29 forslag til lov om ændring af færdselsloven og pasloven. (Kommunernes varetagelse af visse opgaver på kørekort- og pasområdet som led i kommunalreformen). (Af justitsmi- nisteren) L 30 forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love. (Ændringer som følge af kommunalreformen). (Af justitsministeren) L 28 forslag til lov om ændring af lov om forældremyndighed og samvær, lov om ægte- skabs indgåelse og opløsning og forskellige andre love. (Udmøntning af kommunalrefor- men på det familieretlige område). (Af familie- og forbrugerministeren) SOU   L 38 forslag til lov om social service (Af socialministeren) L 39 forslag til lov om ændring af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og andre love. (Konsekvensrettelser på det sociale område som følge af kommu- nalreformen). (Af socialministeren) UDU L 106 forslag til lov om ændring af lov om institutioner for uddannelsen til studenterek- samen, lov om institutioner for uddannelsen til højere forberedelseseksamen, lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser, lov om almen voksenuddannelse og om
- 6 - voksenuddannelsescentre og forskellige andre love. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår det almene gymnasium, hf, social- og sundhedsuddannelser og andre ungdomsuddannelser samt voksenuddannelsescentre (VUC)). (Af undervisningsministe- ren) L 107 forslag til lov om ændring af lov om Centre for Videregående Uddannelse og andre selvejende institutioner for videregående uddannelser m.v., lov om mellemlange videre- gående uddannelser, lov om centre for undervisningsmidler m.v. og forskellige andre love på Undervisningsministeriets område. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår sygepleje- og radiografskolerne og centre for undervisningsmidler samt tekniske konsekvensændringer). (Af undervisningsministeren L 108 forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om specialundervisning for voksne, lov om  forberedende voksenundervisning (FVU-loven) og forskellige andre love. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår specialundervisning, forberedende voksenundervisning, ordblindeundervisning m.v.) (Af undervisningsministeren) L 109 forslag til lov om ændring af lov om produktionsskoler, lov om støtte til folkeoply- sende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt Folkeuniversitet (folkeoplysningsloven) og forskellige andre love på Undervis- ningsministeriets området. (Konsekvensændringer som følge af kommunalreformen). (Af undervisningsministeren) FOU L 58 forslag til lov om ændring af beredskabsloven. (Konsekvensrettelser i forbindelse med kommunalreformen). (Af forsvarsministeren) PØU  L 15 forslag til lov om ændring af forskellige love på Finansministeriets område. (Konse- kvensændringer som følge af kommunalreformen). (Af finansministeren) AMU L 22 forslag til lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. (Af beskæftigelsesministeren)
- 7 - L 23 forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats med flere love. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af beskæftigelsesministeren) MPU   L 86 forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet, lov om vandløb, lov om sommerhuse og campering m.v. og forskellige andre love. (Udmøntning af kommu- nalreformen i en række love på natur- og miljøområdet). (Af miljøministeren) L 87 forslag til lov om ændring af lov om miljø og genteknologi. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af miljøministeren) L 88 forslag til lov om ændring af lov om råstoffer. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår råstofplanlægning og -indvinding på land). (Af miljøministeren) L 89 forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse. (Udmøntning af kommunalre- formen). (Af miljøministeren) L 90 forslag til lov om ændring af lov om forurenet jord. (Udmøntning af kommunalre- formen). (Af miljøministeren) L 91 forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Udmøntning af kommunalre- formen for så vidt angår organiseringen af myndigheder m.v.). (Af miljøministeren) L 92 forslag til lov om ændring af lov om miljømål m.v. for vandforekomster og internati- onale naturbeskyttelsesområder (miljømålsloven) og lov om vandforsyning m.v. (Ud- møntning af kommunalreformen for så vidt angår organiseringen af myndigheder m.v.). (Af miljøministeren) L 93 forslag til lov om ændring af lov om planlægning. (Udmøntning af kommunalrefor- men). (Af miljøministeren) Returneres til Sevgül Sabedinovski, Parlamentarisk Afdeling, 3. udvalgs- sekretariat, senest fredag den 11. marts 2005.