§ 20-spørgsmål S 2026 Om pengebeløb forsøgt udført af landet via Københavns Lufthavn

Til: Justitsminister Lene Espersen (KF)
Dato: 18-01-2005
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Anmeldt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 18-01-2005
Spørgsmålets ordlyd:
Er ministeren bekendt med, til hvilke formål de store pengebeløb opfanget i Københavns Lufthavn forsøges udført af landet, og er ministeren i forlængelse heraf opmærksom på, at pengene kan udføres til terrorformål, og har ministeren undersøgt eller agter denne at undersøge, hvorvidt de personer, der optræder som modtagere af de beslaglagte pengebeløb, er kendt i international sammenhæng fra terrorisme, narkotikahandel eller lignende organiseret kriminalitet?
Skriftlig begrundelse:
Spørgeren henviser til omtale i JP København, hvoraf det fremgår, at Københavns Politi har beslaglagt mere end 30 mio. kr. i løbet af to år. Pengene er forsøgt udført af Danmark. Spørgeren ønsker, at ministeren oplyser, hvorvidt politiet har inddraget andre landes politi i tilfælde, hvor der måtte foreligge mistanke om, at penge er blevet søgt udført af Danmark for at støtte terrorvirksomhed eller som overskud fra handel med narkotika, og om denne inddragelse har givet anledning til at tro, at de store pengebeløb, der udføres, bruges til at finansiere terrorisme.
Dokumentdato: 18-01-2005
Modtaget: 18-01-2005
Omdelt: 18-01-2005

Er ministeren bekendt med, til hvilke formål de store pengebeløb opfanget i Københavns Lufthavn forsøges udført af landet, og er ministeren i forlængelse heraf opmærksom på, at pengene kan udføres til terrorformål, og har ministeren undersøgt eller agter

Er ministeren bekendt med, til hvilke formål de store pengebeløb opfanget i Københavns Lufthavn forsøges udført af landet, og er ministeren i forlængelse heraf opmærksom på, at pengene kan udføres til terrorformål, og har ministeren undersøgt eller agter (pdf-version)
Html-version