Udvalgsrejser

Klik på rejsen for at se deltagere, program og regnskab.

Folketingets udvalg tager jævnligt på udvalgsrejser. Det gør de, fordi det er vigtigt for folketingsmedlemmerne at holde sig orienteret om, hvad der rører sig inden for deres område i både ind- og udland.

Studierejser og ture rundt om i Danmark kan være led i forberedelserne af konkrete beslutninger, men udvalgene tager også af sted for at studere temaer, tendenser eller konkrete tiltag i udlandet, der kan tænkes at få indvirkning på eller være til inspiration for Danmark.

Folketingets stående udvalg har deres egne rejsebudgetter til studierejser til udlandet, og de beslutter selv, hvordan midlerne skal anvendes. Studierejserne kan være led i forberedelserne af politiske aftaler eller have en konkret beslutning som omdrejningspunkt.

Folketinget offentliggør følgende oplysninger om rejserne på hjemmesiden: Rejsens formål, destination, program, deltagere, budget og det endelige regnskab for rejsen.

Der udarbejdes også en nyhed til ft.dk forud for udvalgsrejser.

Fakta om udvalgsrejser

De fleste udvalg i Folketinget har et beløb, som de kan bruge til at gennemføre udenlandske studierejser og deltagelse i konferencer. I 2017 er beløbet for hovedparten af udvalgene på 230.000 kr.

Udvalget afgør selv, hvor mange medlemmer af udvalget der deltager i studierejser og konferencer. Udvalget kan desuden beslutte at invitere den relevante minister og embedsmænd fra ministeriet med på rejsen. Studierejserne foregår i hovedreglen i Folketingets mødefri perioder, og udvalgets indtryk fra rejsen opsamles sædvanligvis i en kort rapport.

 

Din søgning gav 1 resultater
Vist pr. side: 25 50 100 200
Din søgning gav 1 resultater
Vist pr. side: 25 50 100 200