Hvornår er der møde i Folketingssalen?

Møder i Folketingssalen foregår som hovedregel tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i mødeperioden. I meget travle perioder ‒ op til jul og sommer ‒ er der også møde i salen om mandagen.

Mødeperioden går fra den første tirsdag i oktober til omkring grundlovsdag.

Mødetidspunkter (som hovedregel):

  • Tirsdage starter mødet kl. 13
  • Onsdage starter mødet kl. 13
  • Torsdage starter mødet kl. 10
  • Fredage starter mødet kl. 10

Faktisk kan Folketingets medlemmer indkaldes til møde alle årets dage, hvis det bliver nødvendigt – også midt i sommerperioden.

Folketingets formand planlægger møderne i salen sammen med Lovsekretariatet – den afdeling i Folketingets Administration, der har ansvaret for den parlamentariske proces, herunder møder i salen.

Hvorfor er der ikke møde om mandagen i Folketingssalen?

Folketingsmedlemmerne har en travl kalender med rigtig mange møder – ikke kun i Folketinget, men også rundtomkring i landet.

Derfor holder Folketinget traditionelt ikke møde om mandagen. Det giver folketingsmedlemmerne mulighed for f.eks. at holde møder med vælgerforeninger og andre organisationer. Mange folketingsmedlemmer er derudover valgt eller udpeget til diverse nævn og delegationer, som de også skal holde en del møder i.

Stil et spørgsmål
Større
Du kan selv stille et spørgsmål til Folketingets Oplysning. Brug linket herunder. Hvis du sender dit spørgsmål inden klokken 15.00 på hverdage, kan du regne med at få svar samme dag.