Regeringen

Statsministeren er regeringens chef og den der bestemmer, hvem der skal være minister i regeringen. Regeringen laver landets love, mens Folketinget vedtager dem. Ministrene er som regel også medlemmer af Folketinget, men det er ikke et krav.  

Større

Sådan danner man en regering

Grundloven giver dronningen magt til at udpege statsministeren og de øvrige ministre. Men i praksis er det et flertal i Folketinget, der er afgørende for, hvem der skal være statsminister.
Lars Løkke Rasmussen
Større

Statsministeren

Statsministeren er regeringens chef, og den der bestemmer, hvem der skal være ministre, og hvilke ministerier der skal være. En statsminister har en særlig stor magt og et særlig stort ansvar.
Avisudklip
Større

Næser, modvind og væltede taburetter

Ministre er ansvarlige for, at Folketinget får korrekte og fyldestgørende oplysninger fra regeringen. Lever en minister ikke op til sit ministeransvar, kan ministeren komme i modvind, få en næse af Folketinget eller risikere at blive væltet som minister.
Folketingets afslutningsdebat onsdag den 1. juni 2016
Større

Sådan arbejder regeringen

Regeringens ministre leder via deres ministerier landet efter de love, Folketinget har vedtaget. Regeringen har stor indflydelse på de love, der vedtages i Folketinget, da regeringen kommer med de fleste lovforslag.
Folketingets åbning
Større

Ministrene

Regeringen, og dermed ministrene, har den udøvende magt i Danmark. Det vil sige, at ministrene har det overordnende ansvar for, at de love, som Folketinget vedtager, føres ud i livet. 
Nærbillede af stak papirer
Større

Tal og fakta om regeringen

Hvordan har regeringerne set ud gennem tiderne? Og hvem var de første kvindelige ministre? Det kan du finde svar på her.