Udvalget for Småøer besøger Fejø, Femø og Askø

04.06.2018

Folketingets Udvalg for Småøer besøger Fejø, Femø og Askø den 7. og 8. juni 2018 og inviterer blandt andet beboerne på øerne til borgermøder.

Udvalget ser frem til disse møder, hvor der lægges op til en åben og uformel snak om livet på småøerne.

”Vi glæder os meget til at besøge Fejø, Femø og Askø. Det er en rigtig god anledning til at tage pulsen på livet på danske småøer og samtidig høre om deres erfaringer og udfordringer”, siger formanden for Udvalget for Småøer, Peter Juel Jensen (V).

Udvalget skal blandt andet høre om erfaringerne med at nedsætte færgetakster for gods og passager på færgeruterne til Fejø, Femø og Askø. Økonomi- og Indenrigsministeriet er aktuelt ved at evaluere tilskudsordningerne til at nedsætte færgetakster for gods og passager på ikke-statslige færgeruter, som gives til kommuner med små øer og ø-kommuner. Evalueringen forventes at skulle drøftes med Folketingets partier efter sommerferien.

Programmet for studieturen omfatter desuden temaer som serviceniveauet for personlig og praktisk hjælp på øerne, bosætning samt øernes erhvervsliv (frugtavl, landbrug og turisme). På Fejø skal udvalget ligeledes høre om skolen og virkningerne af den lov, som Folketinget vedtog i 2016, om bedre rammer for skoletilbud på småøerne.

Programmet for besøget og deltagerlisten kan ses her.

For yderligere oplysninger kontakt udvalgsformand Peter Juel Jensen, tlf. 3337 4501, eller udvalgssekretær Jørgen Nielsen, tlf. 6162 3074.

 


Se flere nyheder fra Folketinget