Høring om levedygtige landsbyer

03.05.2018

Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer holder i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd en høring om levedygtige landsbyer. Høringen bliver afholdt onsdag den 16. maj kl. 10.00-11.30 i vær. 1-133 på Christiansborg.

Erhvervsministeren nedsatte i juli 2017 Udvalget for levedygtige landsbyer, som en del af den politiske aftale mellem regeringen, S og DF om ”Danmark i balance” og modernisering af planloven.

Udvalget skulle sætte et fornyet fokus på landsbyernes fremtid med fokus på nye muligheder for at drive virksomhed, arbejde og bo i landsbyerne. Udvalgets arbejde skulle munde ud i konkrete anbefalinger til, hvordan landsbyer kan være levedygtige og løbende omstille sig.

Udvalget for Levedygtige Landsbyer har i april 2018 afleveret sin rapport til regeringen.

Rapporten kan læses her.

Formålet med denne høring er at få præsenteret og drøftet Udvalget for levedygtige udvalgs rapport, og hvordan udvalgets anbefalinger kan medvirke til at styrke landsbyudviklingen.

På høringen vil der være oplæg fra:

  • Jens Kr. A. Møller, direktør for DLR Kredit A/S, formand for Udvalget for levedygtige landsbyer
  • Karin Christiansen, formand for den lokale skolebestyrelse og aktiv borger i Ebberup. Jørgen Ørgaard, formand for borgerforeningen og Distriktrådet i Mols
  • Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred Kommune
  • Steffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd

Programmet kan læses her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal


Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [25.05.2018]
Sideansvarlig: Jørgen Nielsen