Data fra apps

21.04.2018

Jyllandsposten bringer i dag den 21. april 2018 en artikel om, at når danskerne benytter apps fra offentlige institutioner, ryger deres data videre til tech-giganter. For Folketingets vedkommende drejer det sig om tv-app'en, som bruges til at se TV fra Folketinget på mobile enheder.

Det er korrekt, at Folketinget i den omtalte app til visning af TV og video fra Folketingets møder har benyttet sig af Google Analytics til brug for  indsamling af data til statistikformål, hvilket er meget beklageligt. Folketinget har fjernet statistikværktøjet fra applikationen den 20. april straks efter henvendelsen fra Jyllandsposten.

App'en er en midlertidig applikation, som er blevet udviklet til at imødekomme behovet for mobil adgang til TV fra Folketinget, imens Folketinget var ved at udskifte en gammel Flash-player på Folketingets hjemmeside, som ikke gav mulighed for at se møder fra Folketinget fra mobile enheder. Den nye videoplayer er nu færdig og tilgængelig fra Folketingets hjemmeside. Da der fortsat er efterspørgsel efter appen fortsætter løsningen - uden Google Analystics - indtil videre parallelt med løsning på hjemmesiden

Hvad kan Google Analytics?
Google Analytics opsamler data om hvilke sider der bliver besøgt, hvor længe brugeren er på sitet og hvilken browser, der bliver brugt. Hvis brugeren har en Google konto, kan Google i princippet også spore, hvem brugeren er. De opsamlede data bruges ifølge Googles egne retningslinjer til statistiske formål, men også til at målrette eksempelvis annoncer til brugerne.

Folketinget har ingen andre apps eller hjemmesider, der benytter sig af Google Analytics og giver generelt ikke kommercielle tjenester ret til at opsamle data om brugen af Folketingets hjemmesider og apps.

Se flere nyheder fra Folketinget