Transport-, Bygnings- og Boligudvalget besøger Bruxelles

05.04.2018

Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg besøger Bruxelles den 9.- 10. april 2018.

Formålet med turen er at blive klogere på forhandlingerne om en række EU-forslag om godstransport, også kaldet vejpakken. Samtidig vil udvalget benytte muligheden for at fremlægge danske overvejelser om forslagene.

Europa-Kommissionen fremsatte i 2017 forslag til en lang række EU-regler, som er en del af vejpakken. Forslagene, som udvalget har valgt at fokusere på i Bruxelles, vedrører adgang til vejgodserhvervet og -markedet, udstationering inden for vejtransportsektoren, køre- og hviletider samt kombinerede godstransporter med brug af forskellige transportformer.

Udvalget planlægger endvidere møder med medlemmer af Europa-Parlamentet Merja Kylönnen og Jens Rohde for at drøfte EU-forslagene. Desuden skal udvalget mødes med den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager for at få en generel drøftelse af Kommissionens arbejde. På programmet er også møder med repræsentanter for transportkommissæren Violeta Bulc’s kabinet samt Generaldirektoratet for Mobilitet og Transport (DG MOVE).

Turen omfatter møder også med danske og europæiske interesseorganisationer samt flere af de øvrige danske medlemmer af Europa-Parlamentet. Formålet er også her at drøfte EU-forslagene.

Studieturen er en del af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget arbejde med at holde sig fagligt orienteret om EU’s transportpolitik. Udvalget rejser tilbage til København om formiddagen den 10. april 2018.

Program og deltagerliste kan ses her

Evt. henvendelser kan rettes direkte til de enkelte deltagende folketingsmedlemmer eller udvalgssekretær Julie Agersnap Kristensen på 3337 5556.