Parlamentsformand fra Argentina besøger Folketinget

30.04.2018

Den argentinske senatsformand, Gabriela Michetti, aflægger besøg i Folketinget den 2. og 3. maj. Der er tale om en genvisit, efter at Folketingets præsidium sidste år var i Argentina til drøftelser med politikere fra de to kamre i landets nationale kongres.

Ved ankomsten onsdag den 2. maj bliver Gabriela Michetti modtaget af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard. 

Første punkt på programmet er en rundvisning i folketingssalen. Her får den argentinske gæst en orientering om de forskellige ombygninger, der skal gøre salen brugbar for personer med funktionsnedsættelser. Det er et arbejde, som blev indledt sidste år, og i den kommende sommer bygges en lift ved talerstolen, så der bliver lige adgang til landets fornemste talerstol. Gabriela Michetti er selv kørestolsbruger, efter hun som ung var ude for en trafikulykke. 

Efter rundvisning i salen mødes hun med Folketingets præsidium, hvor der bliver mulighed for at udveksle synspunkter om den politiske situation i de to lande og dele erfaringer med det parlamentariske arbejde. 

Om torsdagen besøger Gabriela Michetti Folketingets Ombudsmand for at blive klogere på den særlige danske institution, der i forskellige former har vundet indpas i mange andre lande. Senere samme dag holder hun separate møder med statsminister Lars Løkke Rasmussen og finansminister Kristian Jensen. 

”Jeg mødte min argentinske kollega sidste år, hvor hun gjorde et stærkt indtryk. Hun har store politiske visioner om at føre Argentina gennem reformer, der skal fjerne korruption og bevæge landet i en mere demokratisk retning”, siger Folketingets formand, Pia Kjærsgaard.

Se flere nyheder fra Folketinget