Finansudvalget holder høring om fremtidig vækst og kvalificeret arbejdskraft på Aarhus Universitet

03.04.2018

Folketingets Finansudvalg inviterer til åben høring om fremtidig vækst og kvalificeret arbejdskraft fredag den 13. april 2018.

Folketingets Finansudvalg inviterer til en offentlig høring om fremtidig vækst og kvalificeret arbejdskraft på Aarhus Universitet med titlen ”Et Danmark i vækst – hvordan sikrer vi (nok) kvalificeret arbejdskraft?”


Blandt de centrale spørgsmål, som udvalget ønsker at sætte fokus på er: Hvad er op og ned i debatten om kvalifikationer? Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i dag, og hvor er udfordringerne som skal løses, så endnu flere kan komme i arbejde? Hvilke reformer har vi brug for, og hvordan påvirker et øget uddannelsesniveau økonomien? 


Finansudvalget ønsker m.a.o. at dykke ned i problemstillingen om manglen på den rette arbejdskraft og sammenhængen mellem arbejdsudbud, uddannelse, vækst og produktivitet.


”Det er et meget vigtigt tema, som vi i Finansudvalget ønsker at sætte fokus på og debattere. Og vi glæder os særligt meget til for første gang at holde en offentlig høring på Aarhus Universitet, og vi håber, at mange vil finde vej til høringen”, siger Joachim B. Olsen (LA), formand for Finansudvalget.


Blandt oplægsholderne er professor Jan Rose Skaksen, forskningschef i Rockwoolfonden, Michael Svarer, professor og overvismand og Nina Smith, professor og tidl. vismand.

Se programmet her.

Høringen kan ses live på ft.dk her.

For yderligere oplysninger kontakt Joachim B. Olsen (LA), formand for Finansudvalget, tlf. 3337 4901, Benny Engelbrecht (S), medlem af Finansudvalget, tlf. 33374037 eller  udvalgssekretær Mette Hansen, tlf. 3337 5518.


Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske senest den 12. april 2018 kl. 12.00. Tilmeld dig her

Se parkeringsmuligheder ved Aarhus Universitet her og her

 

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [04.05.2018]
Sideansvarlig: Mette Hansen