Åben høring om finansiering af fremtidens danske digitale indhold

14.02.2018

Kulturudvalget inviterer til åben høring om finansiering af fremtidens danske digitale indhold. Høringen er åben for alle og afholdes onsdag den 28. februar 2018 kl. 9.00-12.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

De mediepolitiske forhandlinger om en ny mediepolitisk aftale for perioden 2019-2022 foregår i 2018. I den anledning afholder Kulturudvalget en åben høring om de udfordringer, som globaliseringen og de dominerende internationale aktører (f.eks. Facebook, Google og Netflix) har for produktionen af dansk, digitalt indhold. Udviklingen går stærkt, og der er behov for mediepolitisk at tænke i nye baner og for at stå sammen - også på tværs af landegrænser – hvis man ønsker fortsat at kunne føre en national mediepolitik.

På høringen vil der være oplæg fra fire eksperter:

  • Lisbeth Knudsen, ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør Mandag Morgen
  • Mikkel Flyverbom, professor, Copenhagen Business School
  • Thomas Riis, professor, Københavns Universitet
  • Martin Gormsen, konsulent

Læs programmet for høringen her
Læs rapporten om Mediernes udvikling i Danmark her
Læs rapporten om Fremtidens danske indholdsproduktion her  

Tilmelding m.m.
Høringen er åben for alle som tilhørere, men tilmelding er nødvendig - også for pressen. Der er et begrænset antal pladser, som vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.
 Tilmelding skal ske senest dagen inden høringen kl. 11.00. Du kan tilmelde dig her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen begynder.
Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. 
Høringen tv-optages og vil blive livestreamet her på hjemmesiden, hvor den også kan findes efterfølgende. Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt

Udvalgsassistent
Aicha Esdam
Send e-mail
Tlf. 3337 5548

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [20.02.2018]
Sideansvarlig: Aicha Esdam