Åben høring om Paradise Papers og selskabsbeskatning

05.01.2018

Paradise Papers har tydeliggjort aktuelle udfordringer med bl.a. virksomhedernes ageren, selskabsbeskatning og udfordringerne i en digital økonomi. Formålet med høringen er at blive klogere på reglerne, (skatte)tabet for Danmark og hvilke initiativer EU-kommissionen har planer om. Høringen finder sted torsdag den 11. januar 2018 kl. 10.30 - 13.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Skatteudvalget og Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget har taget initiativ til høringen for at blive klogere på, hvad der skal til for, at multinationale virksomheder betaler en fair skat af deres indtjening i de lande, hvor virksomhederne opererer (og dermed tjener penge). Samtidig er skattelovgivningen under pres, da en række multinationale selskaber agerer digitalt og uden et fast driftssted. Høringen skal ses i lyset af Paradise Papers, som er sidste skud på stammen af papirer om virksomheders ageren i lande, der huser skattely.

På høringen vil der være oplæg fra:

  • Digitale virksomheder og investorer
  • Ms. Emer Traynor, Deputy Head of Unit, EU-kommissionen, DG TAXUD
  • Jakob Bundgaard, Managing director, Honorary professor, M.sc., Ph.D. CORIT Advisory P/S
  • Ludvig S C Petersen Wier, PhD fellow, Department of Economics, Copenhagen University

 

Høringen foregår på engelsk.

Det endelige program fremgår her: Program

Baggrundsmateriale kan læses her.

 

Tilmelding
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest onsdag den 10. januar kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. 

Link til tilmelding.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal

Se flere nyheder fra Folketinget