Åben høring om BREXIT og fiskeriet

08.01.2018

Storbritanniens udmelding af EU, BREXIT, kan få stor betydning for danske interesser, og dansk fiskeri kan være blandt de erhverv, der bliver hårdest ramt. Men hvilke konsekvenser vil det have for fiskeriet. Dette er fokus for Miljø- og Fødevareudvalgets åbne høring om BREXIT og fiskeriet den 17. januar 2018.

Miljø- og Fødevareudvalget har indbudt eksperter, branchen, politikere mfl. for at få belyst, hvilke udfordringer dansk fiskeri står over for i den kommende tid, når Storbritannien forlader EU. Hvad betyder BREXIT for dansk fiskeeksport, danske arbejdspladser og for de lokale kystsamfund?

På høringen vil der være oplæg fra: 

  • Ministeren for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde 
  • Storbritanniens ambassadør i Danmark
  • Danmarks Fiskeriforening
  • Danmarks Pelagiske Producentorganisation 
  • Marine Ingredients Denmark
  • Danish Seafood Association
  • Frederikshavn kommune

Programmet til høringen fremgår her:

Link til programmet 

Tilmelding
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest tirsdag den 16. januar kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. 

Link til tilmelding

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [24.01.2018]
Sideansvarlig: Camilla Brask Lentz