Folketinget sender delegation til FN's 72. Generalforsamling i perioden 25. oktober - 10. november 2017

18.10.2017

Besøget indledes med et 4 dages besøg i Washington DC, hvor delegationen bl.a. bliver briefet om den seneste udvikling i amerikansk politik. Resten af perioden foregår ved FN i New York. Desuden holdes der møder med udvalgte eksperter og samtalepartnere, hvor folketingsmedlemmerne har mulighed for at drøfte aktuelle emner samt dansk-amerikanske forhold.

Delegationsrejsen begynder i den amerikanske hovedstad Washington D.C., hvor delegationen vil modtage en introduktion til aktuel amerikanske indenrigs- og udenrigspolitik gennem møder og samtaler. Delegationen skal bl.a. mødes med flere analyseinstitutter for at drøfte præsidentvalget i 2016, vælgerbevægelser og den aktuelle indenrigs- og udenrigspolitiske udvikling i USA. Desuden skal delegationen besøge det amerikanske forsvarsministerium (Pentagon), hvor  NATO og Arktis er på dagsorden. Delegationen skal også besøge det amerikanske udenrigsministerium for at drøfte det amerikansk-europæiske samarbejde, herunder samarbejdet med Danmark og de andre nordiske lande. Endelig skal delegationen i Washington besøge Kongressen for at høre om Kongressens arbejde og det transatlantiske samarbejde.

I New York vil delegationen deltage i FN’s Generalforsamling og vil følge debatterne og udvalgsarbejdet om aktuelle globale udfordringer. Derudover vil delegationen deltage i en række møder og temabriefinger om bl.a:

  • menneskerettigheder
  • 2030 dagsorden for FN's udviklingsaktiviteter
  • bæredygtig udvikling og partnerskaber
  • krisehåndtering og fredsopbygning
  • migration og folkeret. 

Deltagere i delegationen:

 

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [18.10.2017]
Sideansvarlig: Mongin Forrest