Skatteudvalget nedsætter parlamentarisk arbejdsgruppe om skat og dele- og platformsøkonomi

06.10.2017

Skatteudvalget vil være klogere på forholdet mellem skattebetaling og dele- og platformsøkonomi

Mange danskere har gjort brug af digitale platforme til at købe eller udbyde ydelser, der kan have deleøkonomisk karakter. Det kan f.eks. være lejligheden, der alligevel står tom i sommerferien, eller bilen, der bliver fyldt op på bagsædet, når man skal krydse landet. På den måde udnyttes ressourcerne bedre, og man tjener en ekstra skilling.

Spørgsmålet er, hvordan vi som samfund sikrer, at udbyderne inden for dele- og platformsøkonomien får de mest optimale muligheder for at få betalt skat, så det kan ske med så få omkostninger som muligt, og hvordan vi sikrer, at det sker, så konkurrencen til de traditionelle virksomheder sker på et fair grundlag.

Folketingets Skatteudvalg har sat sig for at blive klogere på disse spørgsmål og nedsætter derfor en parlamentarisk arbejdsgruppe om skat og dele- og platformsøkonomi. Arbejdsgruppen består af de skattepolitiske ordførere fra alle Folketingets 9 partier, og arbejdet ventes at forløbe i denne folketingssamling, dvs. frem til sommeren 2018.

”Jeg er glad for, at vi i Skatteudvalget nu tager fat på, hvordan vi kan håndtere de udfordringer, der er med beskatning af dele- og platformsøkonomi herhjemme. Der er desværre for mange eksempler på, at skatten ikke betales, som den skal, ligesom vi selvfølgelig skal sørge for at udnytte det potentiale, der er på området. Derfor sætter vi gang i et målrettet arbejde, som jeg håber kan inspirere alle partier og betyde ny lovgivning i dette folketingsår”, siger Peter Hummelgaard Thomsen (S), formand for Skatteudvalget i Folketinget.

Arbejdsgruppen vil kunne tage initiativ til en række aktiviteter, f.eks. høringer, ekspertmøder, indsamle viden fra andre lande osv.

Beretning om den parlamentariske arbejdsgruppe kan findes her.

Skatteudvalget har tidligere haft nedsat parlamentariske arbejdsgrupper. Den forrige handlede om bekæmpelse af sort arbejde.

For yderligere oplysninger kontakt venligst formand for Skatteudvalget, Peter Hummelgaard Thomsen (S), tlf. 3337 4043 eller konsulent i Folketingets udvalgssekretariat, Jesper Olsen, tlf. 3337 5574 eller konsulent i Folketingets udvalgssekretariat Anders Helmuth Knudsen, tlf.: 3337 3653 

 

 

Se flere nyheder fra Folketinget