Åben høring om potentialet i stærkere grundlæggende færdigheder hos alle voksne

10.05.2017

Undervisningsudvalget inviterer til høring om potentialet i stærkere grundlæggende færdigheder hos alle voksne. Høringen er åben for alle og afholdes onsdag den 24. maj 2017 kl. 10.00-12.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

At kunne læse, skrive og regne er helt afgørende for, at den enkelte kan uddanne sig, passe et job og i det hele taget deltage i samfundet.

Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) vil på høringen præsentere instituttets analyser af barriererne for stærkere grundlæggende færdigheder hos voksne, og hvordan kan de overvindes.

Høringen sætter fokus på, hvordan den enkelte voksne, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne kan knække koden og få succes med at styrke medarbejdernes grundlæggende færdigheder og dermed sikre kvalificeret arbejdskraft til fremtiden.

Høringen giver konkrete eksempler fra praksis og sætter fokus på, hvordan nogle arbejdspladser har fundet løsninger. Høringen belyser også barriererne for, at flere benytter Forberedende Voksenundervisning (FVU), der er tilbuddet til dem, der har behovet.

Se programmet for høringen her

I panelet deltager:

  • Næstformand Ejner K. Holst, LO
  • Formand Stina Vrang Elias, VEU-ekspertgruppen
  • Uddannelses- og integrationschef Jannik Bay, DA
  • Rektor Peter Zinckernagel, næstformand i VUC Lederforeningen
  • Direktør Mikkel Haarder, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

Ordstyrer er Undervisningsudvalgets formand Pernille Rosenkrantz-Theil.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske senest mandag den 22. maj 2017 kl. 11.00. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Tilmeld dig her

 

Se flere nyheder fra Folketinget