Åben høring om bevægelse i folkeskolen

20.04.2017

Undervisningsudvalget inviterer til høring om bevægelse i folkeskolen. Høringen er åben for alle og afholdes torsdag den 11. maj 2017 kl. 10.30-12.30 i Landstingssalen på Christiansborg.

Idræt og bevægelse er en vigtig del af skolereformen. Derfor er det ved udgangen af skolereformens tredje år vigtigt at gøre status for de gode intentioner og implementering af en mere aktiv skoledag.
Denne høringen vil sætte fokus på, hvad flere undersøgelser viser, at motion og bevægelse på mange skoler bliver brugt konstruktivt som en integreret del af skoledagen, til gavn for elevernes trivsel, sundhed, læring og foreningsdeltagelse. Desværre viser flere undersøgelser også, at ikke alle kommuner og skoler er lige langt med at skabe en ny og mere aktiv og varieret skoledag.
Høringen vil derfor belyse de potentialerne der er ved en aktive skole, hvor langt skolerne er, hvad elevernes ønsker er for bevægelse, hvordan succesrige skoler og kommuner rammesætter arbejdet med bevægelse som en integreret del af skoledagen og hertil hvad der er vejen frem for arbejdet.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske senest den 10. maj 2017 kl. 11.00. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Se flere nyheder fra Folketinget